Еклери з креветками
випічка, закуски, страви з морепродуктів дитяче, духовка
13 Липня, 2020
- Cook: 1 hr 10 mins
- Yields: 6 порцій
Ingredients
ДЛЯ ЕКЛЕРІВ:
Борошно - 150 г
Масло вершкове - 90 г
Яйця - 4 шт.
Сіль - 1 щіпка
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Креветки дрібні варені - 300 г
Огірки свіжі - 2 шт.
Кетчуп - 1 ч. ложка
Майонез - 4 ст. ложки
Directions
1Приготувати заварне тісто: в сотейнику закип'ятити 250 мл підсоленої води з 75 г вершкового масла. Зменшити вогонь, всипати борошно і готувати, інтенсивно розмішуючи дерев'яною ложкою, доки тісто не почне легко відділятися від стінок сотейника.
2Зняти з вогню та вбити по одному яйцю, кожен раз ретельно перемішуючи.
3Змастити маслом деко. Тісто перекласти в кулінарний мішок і відсадити на деко 6 еклерів довжиною приблизно 10 см на відстані 7‑8 см один від одного. Поставити в розігріту до 210°C духовку на 15‑20 хвилин.
4Готові еклери трохи надрізати збоку, щоб виходила пара, і покласти остигати на решітку.
5Огірки нарізати тонкою соломкою. Присипати сіллю та залишити на 10 хвилин. Потім віджати.
6Змішати майонез з томатною пастою.
7Додати в суміш огірки та креветки. Акуратно перемішати.
8Розрізати кожен еклер уздовж навпіл. Викласти на одну половинку начинку, накрити другою половинкою.