Фейжоада з аррозо бразилейро
Фейжоада з аррозо бразилейро

Фейжоада з аррозо бразилейро

    

31 Серпня, 2019

Борис Бурда. Вкусно! Кулинарные путешествия со знатоком

Ingredients

Квасоля чорна - 5 склянок

Яловичина копчена - 1 кг

Ковбаски гострі - 0,5 кг

Свинячі реберця - 0,5 кг

Цибуля - 2 шт. великі

Часник - 5 зубчиків

Олія оливкова - 6‑8 ст. ложок

Рис довгозерний - 3 склянки

Лавровий лист - 3 шт.

Душиця - 1 щіпка

Сіль

Перець чорний мелений

Апельсини - 2 шт.

Салат - 1 головка

Кетчуп гострий

Directions

1Копчену яловичину та ковбасу нарізати маленькими шматочками, в половинку сірникової коробки, реберця нарубати. Перемішати яловичину, гострі ковбаски та свинячі реберця. Пропорції - на смак.

2Додати м'ясо у квасолю разом із лавровим листом. Нехай вариться довго, 2 години - мінімум. Час від часу мішати і додавати воду, щоб квасоля не підгоріла.

3Нарізати найбільшу цибулину. Налити на дно сковорідки 3‑4 ст. ложки оливкової олії та підсмажити цибулю і часник до золотистого кольору.

4Точно таку ж кількість цибульки та часничку підсмажити на другий сковорідці, але до склоподібности, щоб не потемнішала - це для рису по-бразильськи.

5В першу сковорідку кинути кілька ложок квасолі - нехай розвариться до пюре! Асортимент прянощів мінімальний: сіль та перець, зате кількість максимальна, бо бразильська кухня гостра. Ще додати щепоточку душиці, яку взагалі любить квасолю.

6БРАЗИЛЬСЬКИЙ РИС, АРРОЗО БРАЗИЛЕЙРО: В той самий час в другу сковородочку висипати довгозерний рис, нехай він обсмажиться до золотистого кольору. Як тільки рис обсмажиться, залити його водою, зменшити вогонь, закрити кришкою, і нехай довариться.

7Тим часом фейжоада вже майже зварилася. Виловити з неї лавровий лист. Готова фейжоада має бути швидше кремоподібною, квасоля має розваритися. Можна (але не обов'язково) вийняти свинячі реберця і подавати їх в окремій мисці. На гарнір подати аррозо бразилейро, нарізані очищені апельсини, зелений салат і максимально гострий кетчуп. І чарку кашаси - ну хіба що замінити її зрозуміло чим...

00:00