Шашлик по-геленджикськи
Шашлик по-геленджикськи

Шашлик по-геленджикськи

    ,

4 Січня, 2019

50 рецептов шашлыков

Ingredients

Баранина - 600 г

Масло вершкове або баранячий жир - 120 г

Цибуля ріпчаста - 400 г

Зелена цибуля - 400 г

Помідори - 400 г

Огірки свіжі - 400 г

Баклажани - 400 г

Перець солодкий зелений - 400 г

Вино кисле - 40 мл

Петрушка - 20 г зелені

Кріп - 20 г зелені

Цукор - 20 г

Буряк - 200 г

Лимон - 80 г

Сіль

Перець чорний мелений

Directions

1Баранину нарізати шматочками по 30‑40 г, покласти в керамічний посуд, посипати сіллю, цукром, чорним меленим перцем, порізаною півкільцями ріпчастою цибулею, залити кислим вином. Все перемішати і залишити під гнітом в холодному місці на 15 хвилин.

2Перед смаженням мариновані шматки баранини злегка віджати від соку та нанизати на шампури упереміж з цибулею, порізаною на 4‑6 частин.

3Смажити шашлик над гарячим вугіллям без полум'я 10‑12 хвилин, весь час повертаючи шампури, щоб м'ясо смажилося рівномірно.

4Одночасно з шашликом і цибулею на інші шампури нанизати та смажити над вугіллям зелений солодкий перець, червоні помідори, баклажани й очищену від лушпиння цибулю.

5М'ясо полити олією. Підсмажену кірочку на овочах видалити та покласти їх на тарілочки, шматки хліба або виноградне листя.

6Шашлик зняти з шампурів і укласти на блюдо. Зверху посипати свіжою зеленою цибулею, зеленню петрушки. На блюдо покласти нарізані шматочками дольки лимона. Зверху шашлику покласти мариновану цибулю, підфарбовану соком тертого буряка. Шашлик ще раз посолити, поперчити, полити вином. Як гарнір можна подати відварний, попередньо просмажений рис.

00:00