гжанка - алкогольний напій з шоколадом, маслом і медом
гжанка - алкогольний напій з шоколадом, маслом і медом

Гжанка

      

22 Листопада, 2019

Иоанна Хмелевская. Книга про еду

Ingredients

Масло - 1 ст. ложка повна

Мед - 1 ст. ложка повна

Шоколад - 1 плитка

Спирт - 375 мл / 0,75 пляшки 0,5 л

Directions

1У каструлю (а краще в горщик) покласти повну столову ложку масла, таку ж повну велику ложку меду і розкришити плитку шоколаду. Поставити на невеликий вогонь і розчинити, безперервно помішуючи.

2Потім влити туди ж спирт, так само безперервно все помішуючи, причому дуже обережно. Дочекатися, доки не закипить, тримаючи в одній руці запалений сірник, а в іншій - кришку від каструлі.

3Як тільки закипить - підпалити вміст і моментально прикрити кришкою, бо здорово рвоне.

4Пити гарячим! Газ вимкнути.

Польський засіб від застуди

00:00