111 лучших кулинарных рецептов на каждый день (Кулинарные чудеса)
Ingredients
Гусак - 1 тушка
Гриби білі сушені - 20 шт.
Гречана крупа (ядриця) - 3 склянки
Яйця - 2 шт.
Масло вершкове - 50 г
Морква - 1 шт.
Петрушка - 2 кореня + зелень
Кріп - 2 ст. ложки подрібненої зелені
Цибуля - 2 шт.
Шпик - 150 г
Сіль
Directions
1Гуся розрізати ззаду уздовж хребта, вийняти кістки, не порушуючи шкіри.
2Кістки розламати, залити 1 л холодної води, довести до кипіння, покласти моркву, петрушку та попередньо замочені сушені гриби, відварити до готовності, в кінці додати масло, зелень кропу.
3Готові гриби дрібно нашаткувати.
4З бульйону вийняти кістки та всипати в гречану крупу, попередньо розжарену та перемішану із збитим яйцем; тушкувати до готовності каші.
5Начинити гусака кашею, зашити його, обкласти з усіх боків свинячим салом і засмажити на деку в духовці.