Хліб житній або бородинський вчорашній - 2‑3 скибочки
Цукор - 1 ч. ложка
Сіль
Directions
1НАЧИНКА: Хліб натерти на тертці або нарізати дрібними кубиками. Яблука очистити від шкірки та насіння і нарізати дольками. Чорнослив з'єднати з яблуками та хлібом.
2Великого гусака випатрати, обпалити, промити, обсушити, посолити всередині та зовні.
3Нафарширувати гусака начинкою, отвір зашити.
4Укласти гусака спинкою вниз на решітку для смаження, налити на деко 500 г гарячої води та поставити під решітку з гусаком. Смажити приблизно 1 годину при 200°С.
5Потім гусака перевернути, смажити ще 1,5 години, періодично поливаючи соком, що виділяється.
6За 10 хвилин до закінчення смаження змастити гусака підсоленою водою, щоб скоринка стала хрусткою. Помістити гусака в духовку, підвищити температуру до 250°С і запікати ще 15 хвилин.
7Готового гусака викласти на блюдо, оформити фруктами, ягодами та зеленню.