Гозінах / Грильяж медовий

  ,     

7 Жовтня, 2016

175 рецептов для здоровья сердца (Еда, которая лечит)
Армянская кухня (Семь поварят)

  • Cook: 45 mins
  • Yields: 6 порцій

Ingredients

Горіхи або насіння (арахіс, мигдаль, волоські горіхи, кунжут тощо) обсмажені - 500 г

Мед - 1 склянка / 500 г

Цукор - 100 г

Directions

1Змішати мед з цукром і довести до кипіння. Всипати в сироп дрібно нарізані і трохи обсмажені горіхи. Варити 10‑15 хвилин.

2Гарячу масу викласти на змащене олією деко або на тарілку, трохи змочену холодною водою, розрівняти та витримати до повного охолодження.

3Нарізати ромбиками або квадратиками. Або трохи підігірти тарілку, зняти гозінах цілим, а потім нарізати.

Для вірменських гозінахів - мигдаль або волоські горіхи

ЧАС: 45 хвилин + охолодження

00:00