100 лучших рецептов блинов и оладий (Кулинария. 100 лучших рецептов)
Cook: 2 hrs
Yields: 3-4 порції
Ingredients
ДЛЯ ОПАРИ:
Борошно - 400 г
Цукор - 1 ст. ложка
Молоко - 400 мл
Дріжджі сухі - 2 ст. ложки
ДЛЯ ТІСТА:
Яйця - 6 шт.
Цукор - 3 ст. ложки,
Масло вершкове - 50 г
Сіль - 1 ч. ложка
Сметана - 100 г
Молоко - 60 мл
Олія для смаження
ДЛЯ ПОДАЧІ:
Мед
Джем
Directions
1ОПАРА: Змішати борошно для опари з цукром і дріжджами, влити тепле молоко. Перемішати вінчиком до однорідної консистенції та поставити в тепле місце на 1 годину.
2Збити яйця з цукром і вершковим маслом, додати сметану і молоко, посолити. З'єднати тісто з опарою та залишити в теплому місці ще на 40 хвилин.
3Смажити оладки на розжареній олії, перевертаючи, до рум'яної скоринки.