Виноградне листя для долми
Виноградне листя для долми

Виноградне листя для долми

  

27 Квітня, 2019

1000 советов кулинару 2017 №9 (13) Август

Ingredients

Виноградне листя молоде - 1 кг

Сіль - 120 г

ДЛЯ РОЗСОЛУ:

Вода - 1,5 л

Сіль - 60 г

Directions

1Неушкоджене велике листя без прожилок і пушка знизу ретельно промити та залишити на 3 години у холодній воді, кожну годину змінюючи воду.

2Потім листя обполоснути під проточною водою і трохи обсушити.

3Пробланшувати 3 хвилини в окропі, відкинути на друшляк і остудити.

4Листя укласти в стерильні банки, перекладаючи сіллю та утрамбовуючи. Зверху покласти вантаж, щоб листя лежало щільніше. Залити розсолом, закрити капроновими кришками та залишити на 2 тижні, за необхідності доливаючи розсіл.

5Після цього винести в прохолодне місце на зберігання.

00:00