Млинці зелені з блакитним сиром
млинці, оладки, сирники духовка
17 Січня, 2019
100 лучших рецептов блинов и оладий / 100 лучших рецептов украшения закусок (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Cook: 50 mins
- Yields: 5 порций (10 шт.)
Ingredients
Млинці зі шпинатом - 10 шт.
Брокколі - 700 г
Сир із блакитною цвіллю - 300 г
Сіль
Масло вершкове для змащування
ДЛЯ СОУСУ:
Зелена цибуля - 3 пера
Часник - 1 зубчик
Сметана - 150 мл
Сіль - 0,5 ч. ложки
ДЛЯ ШПИНАТНИХ МЛИНЦІВ:
Борошно - 250 г
Шпинат - 100 г
Яйця - 2 шт.
Молоко - 600 мл
Масло вершкове - 50 г
Сіль - 0,5 ч. ложки
Олія для смаження
Directions
1ШПИНАТНІ МЛИНЦІ: Подрібнити блендером листя шпинату, яйця, вершкове масло, додати борошно. Тонкою цівкою влити тепле молоко, посолити. Спекти млинці на олії.
2Варити брокколі в підсоленій киплячій воді 5 хвилин, потім розібрати на дрібні суцвіття.
3Нарізати сир тонкими брусочками.
4Викласти на кожен млинець смужку з брокколі. Накрити смугою з брусків сиру. Згорнути кожен млинець в трубочку.
5Змастити деко вершковим маслом, викласти млинцеві трубочки. Накрити фольгою та запікати в духовці 20 хвилин при 180°С.
6СОУС: Крупно нарізати зелену цибулю та очищений часник, з'єднати їх у чаші блендера. Додати сметану, сіль, збити до однорідної консистенції.
7Подавати млинці з соусом.