Сир (творог) домашній (заквашений сметаною)
Сир (творог) домашній (заквашений сметаною)

Сир (творог) домашній (заквашений сметаною)

    

24 Грудня, 2019

250 рецептов для здоровья печени и очищения организма (Еда, которая лечит)

Ingredients

Молоко - 1 л

Сметана - 3 ст. ложки

Directions

1Молоко закип'ятити, остудити до 40°C, покласти в нього сметану, перемішати, залишити при кімнатній температурі на 3‑4 години - за цей час молоко має скиснути.

2Посуд зі скислим молоком поставити у велику каструлю з гарячою водою і нагрівати воду, доки не почне з'являтися сироватка - вона виглядає як прозора рідина. Як тільки сироватка з'явиться, вогонь вимкнути, каструлю накрити кришкою, остудити при кімнатній температурі.

3Після того, як маса охолоне, її вилити на дрібне сито або на марлю. Сироватку можна пити або використовувати для приготування різних страв.

4Сир буде більш приємним, якщо на нього не класти важкий вантаж. Якщо є бажання зробити сир сухим, то на нього покласти прес або ж сир підвісити у марлі.

00:00