Салат хлібний італійський
салати італійська кухня з черствого хлібу
1 Листопада, 2019
100 лучших рецептов салатов на каждый день (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Cook: 20 mins
- Yields: 2 порції
Ingredients
Хліб житній (можна черствий) - 100 г
Рукола - 20 г
Помідори - 0,5 шт.
Огірки - 0,5 шт.
Перець солодкий - 0,5 шт.
Олія оливкова - 20 мл
Гірчиця пастоподібна - 20 г
Оцет винний білий - 1 ч. ложка
Каперси мариновані  - 1 ч. ложка
Оливки мариновані без кісточок - 5 шт.
Маслини мариновані без кісточок - 5 шт.
ДЛЯ ЗАПРАВКИ:
Олія оливкова - 50 мл
Цукор
Сіль
ДЛЯ ПОДАЧІ:
Оливки мариновані - 2 шт.
Маслини мариновані - 2 шт.
Directions
1Зрізати скоринки у хлібних скибочок. Змастити м'якуш гірчицею, оцтом і оливковою олією, розім'яти та сформувати кульки.
2Крупно нарізати солодкий перець, видаливши насіння та плодоніжки. Крупно нарізати огірок і помідор. Дрібно посікти мариновані каперси, маслини й оливки, відклавши кілька штук для декору.
3Промити й обсушити руколу, відокремити жорсткі стебла.
4Змішати овочі, каперси, оливки, маслини, заправити оливковою олією, цукром і сіллю. Додати руколу, хлібні кульки та подавати, прикрасивши оливками та маслинами.