Ingredients
Креветки королівські - 10 шт.
Кукурудза консервована - 0,5 банки
Зелений горошок - 0,5 банки
Перець солодкий болгарський - 1 шт.
Бульйон курячий - 300‑500 мл
Желатин - 15 г
Яйця - 10 шт. (шкаралупа)
Петрушка + кріп - зелень
Лимон - 3 дольки
Лавровий лист - 2 шт.
Сіль
Directions
1Замочити желатин в холодній кип'яченій воді на 10‑20 хвилин.
2Нагрівати, не доводячи до кипіння, доки він повністю не розчиниться. Змішати з бульйоном.
3Видалити у солодкого перцю плодоніжки, очистити від насіння, нарізати дрібними кубиками.
4Згорнути та скріпити зубочистками креветки, залити холодною водою, посолити, додати стебла петрушки, лавровий лист і кілька скибочок лимона. Варити до закипання.
5Вимити і витерти насухо яйця. Зробити ножем невеликий отвір з тупого кінця, розширити його до 1,5‑2 см. Вилити вміст яєць. Добре промити порожню яєчну шкаралупу в мильно-содовому розчині, ретельно прополоскати під проточною водою.
6Налити на дно кожної шкаралупи по 1 ч. ложці бульйону, покласти трохи перцю, потім ще по 1‑2 ч. ложці бульйону та по 1 креветці. Знову влити по 1‑2 ч ложці бульйону, додати по 1 ч. ложці горошку та кукурудзи. Залити до країв бульйоном. Поставити в холодильник на 8 годин до повного застигання.
7Акуратно розламати шкаралупу, поставити заливні яйця на сервірувальну тарілку, прикрасити кропом.
час: 30 хвилин + 8 годин на застигання