Яйця заливні
Яйця заливні

Яйця заливні

  ,   ,

8 Лютого, 2019

100 лучших рецептов пасхального стола / 100 лучших рецептов украшения закусок (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 30 mins
  • Yields: 5 порцій

Ingredients

Креветки королівські - 10 шт.

Кукурудза консервована - 0,5 банки

Зелений горошок - 0,5 банки

Перець солодкий болгарський - 1 шт.

Бульйон курячий - 300‑500 мл

Желатин - 15 г

Яйця - 10 шт. (шкаралупа)

Петрушка + кріп - зелень

Лимон - 3 дольки

Лавровий лист - 2 шт.

Сіль

Directions

1Замочити желатин в холодній кип'яченій воді на 10‑20 хвилин.

2Нагрівати, не доводячи до кипіння, доки він повністю не розчиниться. Змішати з бульйоном.

3Видалити у солодкого перцю плодоніжки, очистити від насіння, нарізати дрібними кубиками.

4Згорнути та скріпити зубочистками креветки, залити холодною водою, посолити, додати стебла петрушки, лавровий лист і кілька скибочок лимона. Варити до закипання.

5Вимити і витерти насухо яйця. Зробити ножем невеликий отвір з тупого кінця, розширити його до 1,5‑2 см. Вилити вміст яєць. Добре промити порожню яєчну шкаралупу в мильно-содовому розчині, ретельно прополоскати під проточною водою.

6Налити на дно кожної шкаралупи по 1 ч. ложці бульйону, покласти трохи перцю, потім ще по 1‑2 ч. ложці бульйону та по 1 креветці. Знову влити по 1‑2 ч ложці бульйону, додати по 1 ч. ложці горошку та кукурудзи. Залити до країв бульйоном. Поставити в холодильник на 8 годин до повного застигання.

7Акуратно розламати шкаралупу, поставити заливні яйця на сервірувальну тарілку, прикрасити кропом.

час: 30 хвилин + 8 годин на застигання

00:00