Поке боул - Poke bowl
Поке боул - Poke bowl

Поке боул – Pokē bowl

  ,   

8 Лютого, 2019

BBC Easy Cook 2016 May

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 25 mins
  • Yields: 2 порції

Ingredients

Рис для суші - 120 г

Оцет винний рисовий - 2 ч. ложки

Майонез - 4 ст. ложки

Сітімі тоґарасі (shichimi togarashi) - 1 ч. ложка

Тунець свіжий класу суші - 200 г

Олія кунжутна - 1 ст. ложка

Соєвий соус - 2 ст. ложки

Лайм - 0,5 шт. (сік) + 2 дольки для подачі

Чилі пластівці - 1‑2 ч. ложки

Авокадо - 1 шт.

Помідори черрі - 10 шт. / приблизно 100 г

Норі - 1 лист

Горіхи макадамія - 30 г

Зелена цибуля - 2 шт.

Сіль морська у пластівцях

Directions

1Авокадо розрізати навпіл і надрізати. Помідори черрі розрізати навпіл. Лист норі нарізати шматочками. Горіхи макадамія грубо подрібнити. Зелену цибулю тонко нарізати по діагоналі.

2Покласти рис у маленьку миску. Залити холодною водою і розтерти руками, щоб видалити крохмаль. Злити.

3Покласти рис у невелику каструлю з герметичною кришкою. Залити холодною водою з шаром з палець і кип'ятити на середньому вогні під кришкою 10 хвилин.

4Зняти з вогню і залишити пропарюватися під кришкою ще на 15 хвилин.

5Потім перемішати рисовим оцтом.

6У цей час у невеликій мисці змішати майонез із приправою сітімі тоґарасі та відкласти.

7Покласти тунця на обробну дошку, нарізати кубиками приблизно 1х1 см, а потім посипати пластівцями морською солі.

8У великій мисці змішати кунжутну олію, соєвий соус, сік лайма та пластівці чилі.

9Додати шматочки тунця і добре перемішати, щоб кожна частина була покрита заправкою.

10Покласти рису гірками у дві чаші. Зверху кожної покласти половику авокадо, тунця з заправкою, помідори черрі та норі. Посипати подрібненими горіхами та зелеою цибулею, а також покласти ложечку пряного майонезу.

вміст солі - 2,6 г

00:00

Nutrition Facts

Calories839 ккал
Protein34 г
Sugar8 г
Total Fat53 г
Saturated Fat7 г
Total Carbohydrates54 г
Dietary Fiber6 г