100 лучших рецептов украшения закусок (Кулинария. 100 лучших рецептов)
Cook: 25 mins
Yields: 3 порції (3 шт. на порцію)
Ingredients
Креветки королівські - 9 шт.
Часник - 2 зубчики
Приправа для риби лимонна - 0,5 ч. ложки
Сіль
ДЛЯ КЛЯРУ:
Борошно - 80 г + для панірування
Яйця - 2 шт.
Молоко - 60‑80 мл
Цукор - 1 ст. ложка
Сіль
Олія для фритюру
Directions
1Очистити креветки, залишивши останній сегмент панцира з хвостиком. Підрізати спинку. Вийняти кишківник (чорну жилку). Підрізати м'якоть по сегментах, щоб креветки не скручувалися при смаженні.
2Скласти креветки в миску. Додати сіль, приправу та подрібнений часник.
3ТІСТО: Відокремити білки від жовтків. Змішати сіль, цукор, борошно, молоко та яєчні жовтки. Перемішати. Збити в окремому посуді білки в пишну піну. Акуратно ввести білки в тісто.
4Запанірувати креветки в борошні, вмочити в кляр, залишаючи хвостик.
5Обсмажувати у фритюрі на олії 3‑5 хвилин до золотистого кольору. Викласти на паперову серветку, щоб прибрати зайву олію.