100 лучших рецептов пасхального стола (Кулинария. 100 лучших рецептов)
Cook: 2 hrs 40 mins
Yields: 6-8 порцій
Ingredients
Борошно - 500 г + на підпил
Дріжджі свіжі - 50 г
Яйця - 10 шт.
Цукор - 500 г
Молоко - 80 мл
Масло вершкове для змащування
Сіль
Directions
1Відокремити білки від жовтків. Збити жовтки з цукром, додати борошно, сіль і розведені в невеликій кількості теплого молока свіжі дріжджі. Збивати не менше 1 години.
2Додати збиті в стійку піну білки, перемішати масу акуратно зверху вниз.
3Викласти тісто в змащену вершковим маслом і подпорошену борошном форму. Поставити в тепле місце, доки воно не підніметься врівень з краями ємності.
4Випікати в розігрітій до 180°С духовці 40 хвилин.