Домашние блины (50 самых лучших рецептов)
Этюды о питании
Ingredients
Борошно гречане - 4 склянки
Молоко - 4,5 склянки
Дріжджі - 20‑25 г
Сіль
Олія
Directions
1В емальовану каструлю влити 0,5 склянки теплого молока, розвести в ньому дріжджі. Додати ще 1,5 склянки молока. Поступово при безперервному помішуванні всипати в каструлю з молоком 2 склянки борошна, добре розмішати, щоб не було грудочок, накрити рушником, поставити в тепле місце.
2Коли тісто підійде, збільшиться в об'ємі в 2-3 рази, додати решту борошна, молоко, сіль і знову поставити в тепле місце.
3Після того як тісто знову підійде, можна починати пекти млинці. При цьому зачерпувати тісто з каструлі потрібно дуже обережно, щоб не дати тісту осісти. Від цього залежить пухкість, розсипчастість млинців.
4Сковороду змастити чайною ложкою олії та пекти млинці.