джем або варення з брусниці та буряка
джем або варення з брусниці та буряка

Джем із брусниці зі столовим буряком

  

16 Вересня, 2019

Ягоды и фрукты. Заготовки по-деревенски (Умная усадьба / Советы бабушки Агафьи)

Ingredients

Брусниця - 1 кг

Буряк столовий - 500 г

Цукор - 300‑500 г

Directions

1Брусницю перебрати, вимити, опустити на 2‑3 хвилини в киплячу воду, перекласти у варильний тазик і засипати цукром. На слабкому вогні довести до кипіння та варити 8‑10 хвилин.

2Буряк ретельно вимити, очистити, нарізати кубиками або кружальцями завтовшки 4‑5 мм, опустити на 10 хвилин у киплячу воду.

3Потім викласти буряк у варильний тазик із брусницею. Перемішати та варити до готовності.

4Розкласти джем по банках в гарячому вигляді та стерилізувати у киплячій воді: банки 0,5 л - 15 хвилин, 1 л - 20 хвилин.

00:00