Язик маринований на листях салату
салати, страви з м'яса святкове
24 Березня, 2020
100 лучших рецептов праздничных салатов (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Cook: 4 hrs 30 mins
- Yields: 6 порцій
Ingredients
Яловичий язик - 1 кг
Вода - 1‑1,5 л
Капуста пекінська - 1 качан
Яйця варені - 2 шт.
Горішки кедрові - 60 г
Зелена цибуля - 1 пучок
Часник - 3 зубчики
Перець болгарський свіжий - 1 шт.
Олія оливкова - 100 мл
Цукор - 1 ч. ложка
Оцет винний або бальзамічний - 3 ч. ложки
Соєвий соус - 2 ч. ложки
Бульйон - 3 ст. ложки
Сіль
Перець чорний горошком
Лавровий лист
Перець білий мелений
Кунжут - 2 ст. ложки
Directions
1Залити язик гарячою водою і варити 2‑3 години при слабкому кипінні, за 20‑30 хвилин до готовності додати сіль, за 5 хвилин - лавровий лист.
2Після варіння язик занурити в холодну воду і зняти шкіру.
3Нарізати готовий охолоджений язик косими скибочками.
4Очистити перець від насіння та нарізати дрібними кубиками. Дрібно нарізати зелену цибулю. Дрібно посікти очищений часник.
5ЗАПРАВКА: Змішати цибулю, болгарський перець, часник, додати оливкову олію, соєвий соус, бульйон, оцет, сіль, цукор, білий перець, кунжут.
6Заправити язик і залишити в холодильнику на 2‑3 години.
7Викласти на листя пекінської капусти салат, посипати його тертим на дрібній тертушці яйцем і кедровими горішками.
ЧАС: 30 хвилин + 2-3 години на варіння язика + 2-3 години на маринування