Запіканка з м’яса та картоплі / картопляно-м’ясна

  ,   , ,

18 Травня, 2017

100 рецептов питания для беременных. Вкусно, полезно, душевно, целебно (Душевная кулинария)
180 рецептов против гастрита и язвы (Еда, которая лечит)

Ingredients

М'ясо - 100 г / 50 г (пісне)

Картопля - 4 шт. великі / 2 шт.

Молоко - 2 ст. ложки / 3 ст. ложки

Масло вершкове - 1 ст. ложка / 2 ч. ложки

Сухарі пшеничні мелені - 1 ч. ложка

Яйця - 1 шт. для змащення

Сметана - 1 ст. ложка / 0,5 ч. ложки нежирної

Зелень - 3 гілочки

Directions

1Картоплю очистити, відварити та розім'яти в пюре, додати молоко, половину масла, посолити.

2М'ясо очистити від плівок і сухожиль, пропустити через м'ясорубку (для варіанту 2 - двічі) або провернути в блендері, посолити і вимішати фарш.

3Половину картопляної маси викласти на змащену залишками масла та посипану меленими сухарями форму / сковорідку. Зверху покласти шар м'ясного фаршу, поверх нього - ще один шар картопляного пюре. Змастити яйцем, змішаним зі сметаною, і запікати в духовці при 180°С 15 хвилин.

4При подачі зверху на запіканку покласти вершкове масло.

Дієта №1 непротерта при виразковій хворобі шлунку без виражених симптомів і при ремісії хронічних гастритів

00:00