наан
наан

Наан

      

22 Грудня, 2018

Вкусная Индия. Лучшие рецепты (Вкусный мир)

Ingredients

Борошно - 350 г

Цукор - 1,5 ч. ложки

Сіль - 1 ч. ложка

Сода - 1 щіпка

Дріжджі свіжі - 15 г

Молоко - 150 мл

Йогурт або кефір - 150 мл

Масло вершкове топлене - 100 г

Directions

1Борошно просіяти в миску, змішати з цукром, сіллю і содою. Дріжджі розвести в теплому молоці, з'єднати з йогуртом або кефіром, влити в борошно та замісити тісто. Гарненько вимісити, накрити тісто рушником і дати підійти в теплому місці 3‑4 години.

2Готове тісто ще раз добре обім'яти, а потім розділити на 12 однакових кульок.

3Товсту чавунну сковороду гарненько розігріти та змастити маслом. Кожну кульку руками розтягнути в коржик за величиною сковороди (але не дуже тонко!).

4Випікати наан в духовці тільки на одному боці, не перегортаючи.

5Подавати хліб негайно.

6Щоб зберегти ці коржі теплими протягом 2‑3 годин, швидко загорнути їх в папір, потім в кухонний рушник і весь згорток помістити в пластиковий пакет.

Цей хліб популярний у всій Південно-Східній Азії. В Індії наан зазвичай подають до м'ясних страв і страв із птиці.

М'який корж наану служить і тарілкою - на неї можна покласти все потроху, а потім, згорнувши трубочкою, їсти як бутерброд. Можна, відламуючи невеликі шматочки, вмочати їх в соус або підливу. І тоді корж наану з успіхом замінює столове приладдя - і виделку, і ложку!

00:00