Котлетки вівсяно-овочеві
каші та круп'яні страви, овочеві страви, страви з грибів здорове харчування
28 Травня, 2020
249 рецептов без жира (Еда, которая лечит)
Ingredients
Вівсяні пластівці «Геркулес» - 1 склянка
Вода - 0,5 склянки окропу
Печериці свіжі - 3‑4 шт.
Картопля - 1 шт.
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Часник - 2 зубчики
Зелень
Сіль
Перець чорний мелений
Directions
1Вівсяні пластівці насипати в миску або каструльку, залити окропом, накрити кришкою та залишити набухати приблизно на 20‑30 хвилин.
2Картоплю очистити, натерти на дрібній тертушці. Цибулю очистити, потім теж натерти на дрібній тертушці. Печериці нарізати маленькими кубиками. Зелень нашаткувати. Часник пропустити через часниковий прес.
3До набряклої вівсянки додати підготовлені картоплю, цибулю, часник, гриби та зелень. Масу добре перемішати, посолити і поперчити. Вівсяна суміш має вийти не занадто густою і не дуже рідкою - щоб можна було набирати її ложкою.
4На розігріту сковороду з антипригарним покриттям столовою ложкою акуратно викласти вівсяні котлетки. Обсмажити котлетки на середньому вогні з одного боку до рум'яної скоринки, потім перевернути на інший бік, смажити ще 1 хвилину на середньому вогні, потім вогонь зменшити до мінімального, накрити кришкою і довести до готовності (близько 5 хвилин).
5Котлети можна подавати зі свіжими овочами або з картопляним пюре.