Млинці вівсяні (з манкою на кефірі)
млинці, оладки, сирники духовка
10 Жовтня, 2019
Школа гастронома 2014 №5 (247) Март - Зима, уходи! Лучшие рецепты для встречи весны
- Cook: 2 hrs 30 mins
- Yields: 4 порції
Ingredients
Вівсяні пластівці дрібного помелу - 1 склянка
Манна крупа - 1 склянка
Кефір - 500 мл
Масло вершкове - 150 г
Яйця - 3 шт.
Цукор - 1 ст. ложка
Сіль - 1 ч. ложка
Розпушувач - 1 ч. ложка
Бекон (за бажання)
Directions
1Покласти вівсяні пластівці та манну крупу у велику миску і залити кефіром. Перемішати і залишити мінімум на 2 години або на ніч.
2Додати яйця, цукор, сіль і розпушувач і ретельно перемішати.
3Розтопити на середньому вогні в сковороді, на якій будуть пектися млинці, вершкове масло. 3 ст. ложки розтопленого масла налити в тісто і розмішати, решту перелити в мисочку - для змащування готових млинців.
4Перед випічкою в тісто можна додати обсмажений бекон разом із жиром.
5Розігріти сковороду та налити млинцеве тісто. Обертаючи сковороду, розподілити тісто і пекти млинець на середньому вогні, доки на поверхні не з'являться дірочки. Перевернути млинець на інший бік і пекти до готовності.
6Готовий млинець перекласти в млинницю або на блюдо і пензликом змастити розтопленим вершковим маслом. Щоб млинці залишатися гарячими, їх можна перекласти на деко в духовку, розігріту до 100°С.