Млинці вівсяні з манкою на кефірі
Млинці вівсяні з манкою на кефірі

Млинці вівсяні (з манкою на кефірі)

    

10 Жовтня, 2019

Школа гастронома 2014 №5 (247) Март - Зима, уходи! Лучшие рецепты для встречи весны

  • Cook: 2 hrs 30 mins
  • Yields: 4 порції

Ingredients

Вівсяні пластівці дрібного помелу - 1 склянка

Манна крупа - 1 склянка

Кефір - 500 мл

Масло вершкове - 150 г

Яйця - 3 шт.

Цукор - 1 ст. ложка

Сіль - 1 ч. ложка

Розпушувач - 1 ч. ложка

Бекон (за бажання)

Directions

1Покласти вівсяні пластівці та манну крупу у велику миску і залити кефіром. Перемішати і залишити мінімум на 2 години або на ніч.

2Додати яйця, цукор, сіль і розпушувач і ретельно перемішати.

Млинці вівсяні з манкою на кефірі

3Розтопити на середньому вогні в сковороді, на якій будуть пектися млинці, вершкове масло. 3 ст. ложки розтопленого масла налити в тісто і розмішати, решту перелити в мисочку - для змащування готових млинців.

4Перед випічкою в тісто можна додати обсмажений бекон разом із жиром.

5Розігріти сковороду та налити млинцеве тісто. Обертаючи сковороду, розподілити тісто і пекти млинець на середньому вогні, доки на поверхні не з'являться дірочки. Перевернути млинець на інший бік і пекти до готовності.

Млинці вівсяні з манкою на кефірі

6Готовий млинець перекласти в млинницю або на блюдо і пензликом змастити розтопленим вершковим маслом. Щоб млинці залишатися гарячими, їх можна перекласти на деко в духовку, розігріту до 100°С.

Млинці вівсяні з манкою на кефірі

00:00