білий соус з цибулею
білий соус з цибулею

Соус цибульний, або «Субіз»

    

27 Квітня, 2019

Ingredients

Цибуля ріпчаста - 450 г

Рис каролінський - 150 г

Бульйон білий - 750 мл

Сіль - 1 щіпка

Перець білий - 1 щіпка

Цукор - 1 щедра щіпка

Масло вершкове - 2 ст. ложки

Вершки свіжі - 6 ст. ложок

Directions

1Порізати цибулю та відварювати в солоній воді 5‑6 хвилин. Відкинути на сито.

2Покласти цибулю в добре змащену маслом каструлю, додати рис, влити бульйон, приправити сіллю, перцем і цукром. Довести до кипіння та кип'ятити на слабкому вогні до готовності.

3Потовкти рис з цибулею в ступці, потім протерти крізь дрібне сито.

4Пюре повернути назад у каструлю, швидко розігріти і в самому кінці додати масло та вершки.

00:00