Цибуля з грибами в пивній заливці
страви з грибів, страви з м'яса духовка
6 Травня, 2019
100 лучших рецептов блюд из грибов (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Cook: 45 mins
- Yields: 1 порція
Ingredients
Цибуля біла салатна - 1 шт.
Помідори - 2 шт.
Боровики - 1 шт.
Опеньки - 200 г
Лисички - 150 г
Пиво світле - 200 мл
Грудинка копчено-варена - 150 г
Сир твердий (російський) - 30 г
Кедрові горіхи очищені - 20 г
Кріп - 1 невеликий пучок
Розмарин свіжий - кілька гілочок
Сіль
Олія для смаження
Directions
1Нарізати грудинку дрібними кубиками. Вимити, обсушити та почистити гриби, нарізати дрібними скибочками. Обсмажувати все разом на розігрітій олії 15‑20 хвилин.
2Додати горіхи, рубані кріп і розмарин, посолити.
3Очистити цибулю, опустити на 5 хвилин в киплячу воду. Остудити, зрізати верхівку та вийняти ложкою серцевину.
4Начинити цибулю сумішшю з грибів і грудинки.
5Видалити у помідорів плодоніжки, надрізати навхрест, опустити в окріп на 2‑3 хвилини. Зняти шкірку, нарізати овочі дрібними кубиками. Викласти в глибоку форму для запікання.
6Нафарширувати цибулю, помістити на помідори та залити пивом.
7Запікати в розігрітій до 180°С духовці 15 хвилин.
8Натерти сир на дрібній тертці та посипати ним цибулю за 4‑5 хвилин до готовності.