Млинці
Млинці

Млинці

    ,

3 Січня, 2020

Школа гастронома 2012 №4 (198) Февраль - Справляем Масленицу / 2013 №5 (223) Март - Блины и блинчики

  • Cook: 40 mins
  • Yields: 26-28 млинців діамтером 18 см

Ingredients

Борошно - 200 г

Сіль - 1 щіпка

Цукор - 1,5 ст. ложки

Яйця - 2 шт.

Молоко - 400 мл

Вода - 150 мл

Олія - 2 ст. ложки

Масло вершкове - 25 г

Directions

1Борошно з сіллю просіяти в миску, тримаючи сито вище, щоб борошно «провітрилося». Зробити в центрі поглиблення, вбити в нього яйця і розмішати, збираючи борошно з країв до центру.

Млинці

2Змішати молоко з водою та цукром. Продовжуючи розмішувати, поступово додати в борошно рідину. Мішати до зникнення грудочок і консистенції рідкої сметани. Влити олію і збити тісто вінчиком або міксером.

Млинці

3Сильно розігріти сковороду. Покласти трохи вершкового масла. Більше сковороду змащувати маслом не потрібно. Влити на сковороду приблизно третину ополоника тіста. Підняти сковороду над вогнем і зробити швидкий круговий рух, щоб тісто розподілилося по всій поверхні сковороди.

Млинці

4Через 30‑35 секунд широкою лопаткою перевернути млинець на іншу сторону. Готувати ще 10‑12 секунд.

Млинці

5Викласти готовий млинець на блюдо, змастити невеликою кількістю вершкового масла.

6Продовжувати пекти млинці, доки не буде використано всі тісто.

7Складати млинці стопкою, промащуючи кожен невеликою кількістю вершкового масла. Блюдо з уже готовими млинцями потрібно накривати великою мискою, щоб вони не охололи, або тримати на водяній бані.

Млинці

00:00