Млинці по-нормандськи з фламбованими яблуками та кальвадосом
Млинці по-нормандськи з фламбованими яблуками та кальвадосом

Млинці по-нормандськи з фламбованими яблуками та кальвадосом

  ,     

26 Жовтня, 2019

Блины и оладьи (100 лучших рецептов)
Гастрономъ 2004 №2 (25) Февраль

  • Yields: 4 порції

Ingredients

Вівсяні пластівці - 100 г

Борошно пшеничне - 100 г

Молоко - 150 мл

Вершки - 200 мл

Яйця - 2 шт.

Яблука - 6 шт.

Лимон - 1 шт.

Дріжджі - 0,5 пакетика

Цукор - 3 ст. ложки

ДЛЯ ГЛАЗУРІ:

Масло вершкове - 50 г

Кальвадос - 4 ст. ложки

Directions

1Яблука очистити від шкірки, видалити серцевину.

22 яблука нарізати дрібними кубиками, обсмажити їх у 20 г вершкового масла.

3Решту нарізати шматочками та полити соком лимона.

4Вівсяні пластівці змолоти в кавомолці у борошно. Змішати з пшеничним борошном, дріжджами, жовтками яєць і молоком. Додати цукрову пудру та кубики яблук. Білки збити і ввести в тісто.

5Збити вершки, додавши цукор, для глазурування.

6Випікати млинці на середньому вогні на вершковому маслі.

7Дольки яблук підсмажити до золотистого кольору у вершковому маслі, влити в сковороду кальвадос і фламбувати.

8Вилити фламбе на млинці, прикрасити їх збитими вершками.

00:00

Nutrition Facts

Calories499 ккал
Protein12 г
Total Fat22 г
Total Carbohydrates61 г