Млинці з варенням
Млинці з варенням

Млинці з варенням

  

16 Червня, 2019

Блины и оладьи (100 лучших рецептов)
Юлия Шилова. 777 рецептов любовной кухни

Ingredients

Борошно - 200 г / 1,5‑2 склянки

Яйця - 2 шт.

Молоко - 500 мл

Масло вершкове розтоплене - 1 ст. ложка + для змащування готових млинців

Цукор - 2 ст. ложки

Сіль

Варення густе - 1 склянка

Сало свиняче несолоне - 1 шматочок для смаження

Directions

1Яєчні жовтки акуратно відокремити від білків; жовтки розтерти з цукром і сіллю, білки збити в круту піну. Розтерті жовтки з'єднати з молоком, ретельно перемішати, влити олію і знову перемішати.

2Суміш поступово вливати в просіяне борошно, весь час розмішуючи, щоб тісто вийшло однорідним, без грудочок.

3Безпосередньо перед випічкою додати в тісто збиті білки.

4Розігріти сковороду, змастити її салом, налити трохи тіста, повертаючи сковороду так, щоб тісто розливалося тонким шаром. Сковороду поставити на вогонь, і як тільки одна сторона млинця зарум'яниться, широким ножем або лопаткою перевернути його на іншу сторону. Так випекти всі млинці.

5На кожен млинець посередині покласти по 1 ч. ложці варення, згорнути млинці вчетверо або конвертиками.

6Скласти готові млинці в дрібну каструлю. Кожен ряд скропити розтопленим вершковим маслом. Накрити посуд кришкою і до подачі на стіл тримати на пару.

7Подавати гарячими зі сметаною.

00:00