Паштет з грибами
закуски, страви з грибів, страви з м'яса французька кухня водяна баня, духовка
5 Липня, 2020
300 рецептов французской кухни
Ingredients
Гриби різні (лисички, білі, маслюки) - 750 г
Телятина - 500 г
Шинка сира - 1 скибочка
Цибуля шалот - 2 шт. середніх
Петрушка - 1 букетик
Цибуля-трибулька (шнітт-цибуля) - 1 пучок
Яйця - 2 шт.
Сметана - 100 г
Олія - 2 ст. ложки
Салат - листя
Сіль
Перець чорний мелений
Directions
1Напередодні обрізати корінці із землею у грибів, очистити їх від травинок, але не мити. У великій каструлі закип'ятити солону воду, опустити в неї цілі гриби. Дати їм прокипіти 2 хвилини, потім відкинути на друшляк, тут же швидко промити їх холодною водою і обсушити в серветці.
2Очистити і дрібно нарізати цибулю шнітт і шалот, петрушку.
3Телятину пропустити через м'ясорубку.
4Викласти фарш у миску, додати 0,5 ч. ложки дрібної солі, нарізану цибулю та петрушку. Перемішати всі виделкою, додавши 1 ст. ложку холодної води. Розрізати скибочку шинки на дрібні шматочки, покласти у фарш. Збити яйця зі сметаною, вилити у фарш, все перемішати, поставити в холодильник.
5Дрібні гриби залишити цілими (відкласти кілька штук для декору), середні - порізати на 2‑4 частини, великі - скибочками.
6Обсмажувати гриби на сковороді в киплячій олії разом із розчавленими зубчиками часнику 3 хвилини, після чого викласти гриби на серветку, щоб прибрати надлишки олії.
7Форму для кексу змастити жиром. Третину фаршу викласти на дно форми, зверху покласти шар грибів, знову шар фаршу, не забуваючи гарненько ущільнювати рукою, потім інші гриби і закінчити всі фаршем. Ще раз все ущільнити, підрівняти.
8Накрити форму фольгою, помістити на водяну баню та поставити в гарячу духовку.
9Через 30 хвилин зняти з паштету фольгу і запікати ще 15 хвилин.
10Потім вимкнути духовку і залишити в ній паштет ще на 10‑15 хвилин.
11Подавати охолодженим. Перед подачею занурити форму в дуже гарячу воду, зверху покласти дошку та перевернути.
12При подачі скибочки паштету, укладені на тарілку, прикрасити листям салату, дрібними грибочками.