Ingredients
Борошно - 400 г
Олія - 3 ст. ложки
Дріжджі - 25‑30 г
ДЛЯ РИБНОГО ФАРШУ:
Щука - 300 г
Сьомга - 300 г
Перець чорний мелений - 2‑3 щіпки
Сухарі товчені - 1 ст. ложка
Чай міцний
Сіль
ДЛЯ ГРИБНОГО ФАРШУ:
Гриби сушені - 200 г
Цибуля - 1 шт.
Олія - 2‑3 ст. ложки
Рис - 100 г
Сіль
Перець чорний мелений
Directions
1Замісити пісне тісто, дати йому 2 рази піднятися.
ФАРШ ГРИБНИЙ:
1Відварені гриби пропустити через мсорубку або порубати.
2Дрібно нарізану цибулю підсмажувати з грибами 7 хвилин, охолодити.
3Змішати з відвареним розсипчастим рисом, посолити, поперчити.
РОЗТЯГАЇ:
1Тісто, що піднялося вдруге, розкачати в тонкий лист і склянкою або чашкою вирізати з нього кружальця. На кожне кружальце покласти грибний фарш або фарш з щуки (морського окуня, тріски, сома - окрім морського, судака, сазана), на який покласти тоненький шматочок сьомги. Кінці пиріжків защипнути так, щоб середина залишилася відкритою. Отвір у верхній частині пиріжків залишають для того, щоб під час обіду в нього можна було залити рибний бульйон.
2Розтягаї укласти на змащене маслом деко і дати їм підійти 15 хвилин.
3Кожен розтягай змастити міцним солодким чаєм і обсипати сухарями.
4Випікати розтягаї в добре розігрітій духовці.