Розтягаї (з рибою або грибами)
Розтягаї (з рибою або грибами)

Розтягаї (з рибою або грибами)

    

30 Квітня, 2020

300 рецептов. Блюда из духовки

Ingredients

Борошно - 400 г

Олія - 3 ст. ложки

Дріжджі - 25‑30 г

ДЛЯ РИБНОГО ФАРШУ:

Щука - 300 г

Сьомга - 300 г

Перець чорний мелений - 2‑3 щіпки

Сухарі товчені - 1 ст. ложка

Чай міцний

Сіль

ДЛЯ ГРИБНОГО ФАРШУ:

Гриби сушені - 200 г

Цибуля - 1 шт.

Олія - 2‑3 ст. ложки

Рис - 100 г

Сіль

Перець чорний мелений

Directions

1Замісити пісне тісто, дати йому 2 рази піднятися.

ФАРШ ГРИБНИЙ:

1Відварені гриби пропустити через мсорубку або порубати.

2Дрібно нарізану цибулю підсмажувати з грибами 7 хвилин, охолодити.

3Змішати з відвареним розсипчастим рисом, посолити, поперчити.

РОЗТЯГАЇ:

1Тісто, що піднялося вдруге, розкачати в тонкий лист і склянкою або чашкою вирізати з нього кружальця. На кожне кружальце покласти грибний фарш або фарш з щуки (морського окуня, тріски, сома - окрім морського, судака, сазана), на який покласти тоненький шматочок сьомги. Кінці пиріжків защипнути так, щоб середина залишилася відкритою. Отвір у верхній частині пиріжків залишають для того, щоб під час обіду в нього можна було залити рибний бульйон.

2Розтягаї укласти на змащене маслом деко і дати їм підійти 15 хвилин.

3Кожен розтягай змастити міцним солодким чаєм і обсипати сухарями.

4Випікати розтягаї в добре розігрітій духовці.

00:00