Груші з рисом
десерти, каші та круп'яні страви духовка
3 Липня, 2020
Десерты из фруктов и ягод (Семь поварят)
- Cook: 45 mins
- Yields: 2 порції
Ingredients
Груші - 2 шт.
Гвоздика - 5‑6 бутонів
Лимонна кислота - 0,25 ч. ложки
Лимон - 0,25 шт. (цедра)
Рис - 90 г
Молоко - 270 г
Масло вершкове або маргарин - 30 г
Цукор - 60 г
Ванілін - на кінчику ножа
Сіль
Родзинки - 60 г
Яйця - 1 шт.
Абрикоси консервовані - 300 г
Directions
1Рис перебрати, промити в теплій воді, залити окропом і варити 5 хвилин, потім відкинути на сито.
2Молоко довести до кипіння, додати сіль, цукор і всипати рис. Варити до готовності при слабкому кипінні.
3У готову кашу покласти масло, родзинки, яєчний білок і кілька крапель розведеного гарячою водою ваніліну. Добре перемішати.
4Груші розрізати навпіл, видалити серцевину, очистити від шкірки. Залити гарячою водою з додаванням лимонної кислоти, цедри та гвоздики. Варити до м'якості.
5СОУС: Абрикоси протерти крізь сито й уварити з додаванням сиропу до загустіння.
6Перед подачею варений рис укласти гіркою на змащене маслом деко, змастити яєчним жовтком і запікати в духовці до золотистої скоринки.
7Запечений рис перекласти на тарілку, навколо нього укласти груші та полити абрикосовим соусом.