Груші з рисом
Груші з рисом

Груші з рисом

  ,   

3 Липня, 2020

Десерты из фруктов и ягод (Семь поварят)

  • Cook: 45 mins
  • Yields: 2 порції

Ingredients

Груші - 2 шт.

Гвоздика - 5‑6 бутонів

Лимонна кислота - 0,25 ч. ложки

Лимон - 0,25 шт. (цедра)

Рис - 90 г

Молоко - 270 г

Масло вершкове або маргарин - 30 г

Цукор - 60 г

Ванілін - на кінчику ножа

Сіль

Родзинки - 60 г

Яйця - 1 шт.

Абрикоси консервовані - 300 г

Directions

1Рис перебрати, промити в теплій воді, залити окропом і варити 5 хвилин, потім відкинути на сито.

2Молоко довести до кипіння, додати сіль, цукор і всипати рис. Варити до готовності при слабкому кипінні.

3У готову кашу покласти масло, родзинки, яєчний білок і кілька крапель розведеного гарячою водою ваніліну. Добре перемішати.

4Груші розрізати навпіл, видалити серцевину, очистити від шкірки. Залити гарячою водою з додаванням лимонної кислоти, цедри та гвоздики. Варити до м'якості.

5СОУС: Абрикоси протерти крізь сито й уварити з додаванням сиропу до загустіння.

6Перед подачею варений рис укласти гіркою на змащене маслом деко, змастити яєчним жовтком і запікати в духовці до золотистої скоринки.

7Запечений рис перекласти на тарілку, навколо нього укласти груші та полити абрикосовим соусом.

00:00