Кальмари по-пекінськи
Кальмари по-пекінськи

Кальмари по-пекінськи

    

6 Листопада, 2019

50 рецептов китайской кухни
Дары Нептуна (Семь поварят)

Ingredients

Кальмари - 250 г

Олія - 500 г

Цибуля - 1 шт.

Імбир свіжий - 10 г

Часник - 1 головка

Сіль - 10 г

Крохмаль - 1 ст. ложка

Коньяк - 1 ст. ложка

Огірки - 15 г

Бульйон - 50 г

Directions

1Кальмарів замочити на 1 годину в холодній воді.

2Потім промити, зняти шкірку, розпластати кальмарів на кухонній дошці та розрізати кожного на дві довгі смуги від голови до хвоста.

3На обох смугах через кожні 2 см зробити надрізи ялинкою глибиною на три чверті шару м'яса. Потім, перпендикулярно до їх кінців, зробити надрізи так, щоб вийшли шматочки 4х2 см. Або просто нарізати підготовлені тушки шматочками 4х2 см.

4Занурити ці шматочки на 30 секунд в киплячу воду та вийняти, як тільки вони згорнуться.

5Обсмажувати шматочки кальмарів у глибокій сковороді в розігрітій до 160°С олії 1 хвилину та вийняти.

ВАРІАНТ 1:

1ПІДЛИВА: Олію розжарити та влити в неї приготовану приправу з нарізаної цибулі, імбиру, зубчиків часнику, солі, коньяку, розведеного крохмалю, дольок огірка. Додати бульйон і довести до кипіння.

2Оброблені шматочки кальмарів опустити ненадовго в сковороду і, як тільки вони покриються підливою, подати до столу.

ВАРІАНТ 2:

1Додати до кальмарів нарізану соломкою цибулю, подрібнений часник, скибочки огірка, коньяк, розведений невеликою кількістю води крохмаль, бульйон і сіль. Добре перемішати. Тушкувати, доки соус не загусне.

2При подачі оформити зеленню. Окремо можна подати відварний рис.

00:00