Яблука мариновані (зі спеціями та без)
Яблука мариновані (зі спеціями та без)

Яблука мариновані (зі спеціями та без)

  

2 Березня, 2020

  • Эх, яблочко!
  • Яблоки (кулинария)

Ingredients

Яблука (найкраще Антонівка, Аніс, Уелс, Санінська китайка тощо) або літніх сортів

ДЛЯ МАРИНАДУ 1:

Вода - 500 г

Цукор - 400 г

Оцет 9% - 80 г

Гвоздика - 5‑6 шт.

Перець духмяний - 5‑6 шт.

Кориця - трохи

ДЛЯ МАРИНАДУ 2:

Вода - 500 г

Цукор - 250 г

Оцет 9% або сік кислих ягід - 120 г

Directions

1Великі яблука розрізати навпіл або на четвертинки, не очищаючи шкірки, видалити насіннєву камеру.

2Китайку наколоти і бланшувати 2 хвилини в киплячій воді з подальшим охолодженням.

3МАРИНАД 1: Воду, цукор, спеції кип'ятити 5 хвилин, остудити, процідити і додати оцет.

4МАРИНАД 2: Закип'ятити в воді цукор і оцту або сік кислих ягід.

5Яблука укласти в банки і залити холодним маринадом.

6Банки (будь-якої ємності) з яблуками, залитими маринадом, прикрити кришками, поставити в каструлю з холодною водою, довести її до кипіння і витримати 3 хвилини.

00:00