Пиріг «Боярська шапка»
Пиріг «Боярська шапка»

Пиріг «Боярська шапка»

    

22 Серпня, 2019

Ingredients

Борошно - 2.5 склянки

Маргарин або масло - 200 г

Яйця - 3 шт.

Цукор - 1 склянка

Яблука - 4‑5 шт.

Directions

1Порубати маргарин з борошном. Жовтки розтерти з 1/3 склянки цукру (можна збити). З'єднати з борошняною сумішшю, швидко замісити тісто.

2Тісто скачати в кулю, відокремити від нього шматочок розміром з волоський горіх, який покласти в морозилку.

3Форму змастити олією та посипати борошном, викласти тісто, оформити бортики.

4Яблука очистити, натерти на тертці та рівномірно розподілити по тісту.

5Білки збити з 2/3 склянки цукру до густої піни та викласти на яблука, розрівняти.

6З холодильника вийняти шматочок тіста і натерти його на тертушці на білок.

7Пекти близько 30 хвилин в гарячій духовці до світло-коричневої скоринки.

00:00