Суп піті в горщику
Суп піті в горщику

Суп піті в горщику

      ,

3 Березня, 2020

Школа гастронома 2012 №21 (215) Ноябрь - Блюда из баранины

  • Prep: 4 hrs
  • Cook: 1 hr 20 mins
  • Yields: 4 порції

Ingredients

Баранина - 500 г

Цибуля - 2 шт.

Помідори - 1 шт.

Алича - 4 шт.

Картопля - 2 шт.

Горох нут сухий - 3 ст. ложки

Перець чорний - 6 горошин

М'ята - 2 ст. ложки

Сіль

ДЛЯ ПОДАЧІ:

Лаваш тонкий - 1 шт.

Directions

1Нут замочити на 3‑4 години. Злити воду, горох промити.

2М'ясо вимити і нарізати невеликими шматочками. Цибулю очистити і нарізати кільцями. Аличу вимити.

Суп піті в горщику

3Розігріти духовку до 190°С. Покласти в 2 горщика цибулю, м'ясо, аличу та горох. Влити в кожен горщик по 0,5 л окропу, накрити кришками та поставити в духовку на 30 хвилин.

Суп піті в горщику

4Картоплю очистити і крупно нарізати. Помідор нарізати кубиками. Додати в горщики картоплю, помідор, перець, сіль. Готувати ще 40 хвилин.

Суп піті в горщику

5М'яту вимити, обсушити і дрібно нарізати. Вийняти горщики з супом з духовки, додати м'яту і чорний перець. Залишити під кришкою на 3 хвилини.

6Перед самою подачею нарвати руками лаваш на невеликі шматочки, покласти по кілька шматочків в кожен горщик. Потім розлити суп по тарілках.

Суп піті в горщику

00:00