Піца по-міланськи від Джуліо Чезаре
26 Липня, 2020
Это вкусно 2017 №10
- Yields: 2 піци діаметром 28 см
Ingredients
ДЛЯ ТІСТА:
Борошно пшеничне - 3 склянки
Молоко - 1 склянка
Дріжджі - 20 г
Цукор - 1 ч. ложка
Олія оливкова - 3‑4 ст. ложки
Сіль - 1 щіпка
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Помідори - 1 шт. великий
Часник - 2 зубчики
Печериці консервовані - 4‑5 шт.
Шинка варена або ковбаса - 4 скибочки
Перець солодкий - 1 шт.
Кетчуп гострий - 2 ч. ложки
Сир - 100 г
Маслини
Directions
ТІСТО:
1Молоко підігріти, розчинити в ньому дріжджі, додати цукор і поставити в тепле місце для підйому.
2Борошно просіяти, додати сіль і олію, злегка перемішати. Потім влити опару, що підійшла, і замісити м'яке податливе тісто. Скачати його в кулю, накрити плівкою і поставити в тепле місце для підйому.
НАЧИНКА:
1Помідор нарізати кружальцями, печериці та часник - тонкими скибочками, маслини - кільцями. Перець звільнити від плодоніжок і насіння, розрізати уздовж на 6 частин і потім впоперек на смужки.
2Шинку та ковбасу нарізати кружальцями, а потім невеликими шматочками.
ПІЦА:
1Тісто злегка розкачати, викласти у змащену олією форму і руками розподілити по всій формі. Ребром долоні оформити невисокий і тонкий бортик.
2Змастити тісто кетчупом і розкласти кружальця помідорів. Розкидати пластинки часнику і печериць. Злегка присипати тертим сиром, щоб при випічці начинка скріпилася. Розкласти шинку та ковбасу. Зверху рівномірно розподілити перець. Засипати піцу тертим сиром. Зверху розкласти кільця маслин.
3Випікати в гарячій духовці близько 25 хвилин. Як тільки краї піци зарум'яняться - можна виймати.
4Викласти піцу на решітку та накрити серветкою хвилин на 10, щоб вона охолола, після чого можна розрізати.