Піца по-міланськи від Джуліо Чезаре
Піца по-міланськи від Джуліо Чезаре

Піца по-міланськи від Джуліо Чезаре

      

26 Липня, 2020

Это вкусно 2017 №10

  • Yields: 2 піци діаметром 28 см

Ingredients

ДЛЯ ТІСТА:

Борошно пшеничне - 3 склянки

Молоко - 1 склянка

Дріжджі - 20 г

Цукор - 1 ч. ложка

Олія оливкова - 3‑4 ст. ложки

Сіль - 1 щіпка

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Помідори - 1 шт. великий

Часник - 2 зубчики

Печериці консервовані - 4‑5 шт.

Шинка варена або ковбаса - 4 скибочки

Перець солодкий - 1 шт.

Кетчуп гострий - 2 ч. ложки

Сир - 100 г

Маслини

Directions

ТІСТО:

1Молоко підігріти, розчинити в ньому дріжджі, додати цукор і поставити в тепле місце для підйому.

2Борошно просіяти, додати сіль і олію, злегка перемішати. Потім влити опару, що підійшла, і замісити м'яке податливе тісто. Скачати його в кулю, накрити плівкою і поставити в тепле місце для підйому.

НАЧИНКА:

1Помідор нарізати кружальцями, печериці та часник - тонкими скибочками, маслини - кільцями. Перець звільнити від плодоніжок і насіння, розрізати уздовж на 6 частин і потім впоперек на смужки.

2Шинку та ковбасу нарізати кружальцями, а потім невеликими шматочками.

ПІЦА:

1Тісто злегка розкачати, викласти у змащену олією форму і руками розподілити по всій формі. Ребром долоні оформити невисокий і тонкий бортик.

2Змастити тісто кетчупом і розкласти кружальця помідорів. Розкидати пластинки часнику і печериць. Злегка присипати тертим сиром, щоб при випічці начинка скріпилася. Розкласти шинку та ковбасу. Зверху рівномірно розподілити перець. Засипати піцу тертим сиром. Зверху розкласти кільця маслин.

3Випікати в гарячій духовці близько 25 хвилин. Як тільки краї піци зарум'яняться - можна виймати.

4Викласти піцу на решітку та накрити серветкою хвилин на 10, щоб вона охолола, після чого можна розрізати.

00:00