Масло вершкове - 5 г у тісто + 10 г для обсмажування
Сіль
Сметана - 25 г
Directions
1Пшеничне борошно просіяти, насипати гіркою на дошку, зробити в центрі поглиблення, вбити в нього свіжі яйця, влити трохи підсоленої води, розтоплене вершкове масло, добре перемішати і, підсипаючи борошно, вимісити гладке не надто круте тісто.
2Тісто поставити в тепле місце на 30 хвилин.
3Потім розкачати тісто шаром 5 мм і нарізати галушки невеликими шматочками будь-якої форми.
4У каструлю з киплячою підсоленою водою опустити нарізані галушки та при слабкому кипінні варити 10 хвилин. Коли вони спливуть, дістати їх шумівкою, перекласти в друшляк, дати стекти воді.