Галушки полтавські
Галушки полтавські

Галушки полтавські

    

29 Серпня, 2019

Вареники, клецки, галушки

  • Yields: 1 порція

Ingredients

Борошно пшеничне - 60 г

Яйця - 10 шт.

Вода - 7 г

Масло вершкове - 5 г у тісто + 10 г для обсмажування

Сіль

Сметана - 25 г

Directions

1Пшеничне борошно просіяти, насипати гіркою на дошку, зробити в центрі поглиблення, вбити в нього свіжі яйця, влити трохи підсоленої води, розтоплене вершкове масло, добре перемішати і, підсипаючи борошно, вимісити гладке не надто круте тісто.

2Тісто поставити в тепле місце на 30 хвилин.

3Потім розкачати тісто шаром 5 мм і нарізати галушки невеликими шматочками будь-якої форми.

4У каструлю з киплячою підсоленою водою опустити нарізані галушки та при слабкому кипінні варити 10 хвилин. Коли вони спливуть, дістати їх шумівкою, перекласти в друшляк, дати стекти воді.

5Готові галушки покласти в миску, полити підігрітим вершковим маслом, струснути, перемішати.

6Перед подачею на стіл галушки викласти на сковорідку з розігрітим маслом і трохи обсмажити. Сметану подати окремо.

00:00