Салат зі свинини з виноградом / зі свининою та виноградом

    

25 Жовтня, 2016

100 лучших рецептов праздничных салатов / 100 лучших рецептов салатов на каждый день (Кулинария. 100 лучших рецептов)
365 рецептов праздничных блюд

  • Cook: 45 mins
  • Yields: 4-5 порцій

Ingredients

Свинина - 400 г нежирного філе або окосту / 500 г

Салат ромен або айсберг - 1 невеликий качан (варіант 1)

Масло вершкове - 2 ст. ложки / 4 ст. ложки

Часник - 2 зубчики / 3 зубчики

Кінза - 2 невеликих пучка

Виноград без кісточок - 400 г / 450 г

Арахіс - 100 г / 20 г

ДЛЯ ЗАПРАВКИ:

Олія оливкова - 2 ст. ложки / рослинна - 3 ст. ложки

Мед - 2 ст. ложки

Соєвий соус - 1 ст. ложка / 2 ст. ложки

Лимон - 1 шт. (цедра)

Перець білий свіжомелений / чорний мелений

Сіль

Directions

1Нарізати свинину невеликими шматочками або кубиками зі стороною приблизно 1,5 см. Подрібнити часник.

2Обсмажувати свинину з часником на вершковому маслі, помішуючи, на вершковому маслі до готовності 3 хвилини. Посолити, поперчити.

3Натерти цедру лимона на дрібній тертушці.

4ЗАПРАВКА: Змішати соєвий соус, мед, цедру лимона, сіль і перець.

5На олії обсмажити виноград і влити заправку. Перемішувати масу, доки виноград не карамелізується.

6Додати до винограду арахіс (для варіанту 2 - товчений арахіс) і прогрівати 1 хвилину.

7Нарізати вимитий і обсушенний салат шашечками (для варіанту 1), дрібно порубати кінзу.

8З'єднати обсмажене м'ясо з виноградом і подрібненою зеленню.

9Подавати в теплому вигляді.

00:00