Торт картопляний з ягнятиною
запіканки, страви з м'яса італійська кухня духовка
22 Червня, 2020
Юлия Николаева. Главный секрет итальянской кухни. Кулинарное путешествие по Италии
Ingredients
Ягнятина - 500 г (окіст без кістки)
Сухарі панірувальні - 150 г
Пекоріно або твердий овечий сир - 50 г
Петрушка рубана - 1 ст. ложка
Часник - 3 зубчики
Картопля - 2 шт.
Яйця - 2 шт.
Олія оливкова extra virgin - 40 мл
Перець чорний мелений
Сіль
Directions
1Розрізати ягнятину на середні шматочки.
2Почистити часник і подрібнити його. Почистити картоплю і нарізати її кружальцями.
3Змішати в мисці рубану петрушку, тертий овечий сир, часник, панірувальні сухарі та дрібку солі.
4Білки відокремити від жовтків. Спочатку опустити шматочки м'яса в білки, а потім обваляти їх в суміші з панірувальних сухарів, петрушки, часнику та сиру.
5Помістити м'ясо в керамічну або глиняну глибоку форму для випічки. Накрити м'ясо кружальцями картоплі. Полити оливковою олією і додати 200 мл води. Посипати зверху залишками суміші з панірувальних сухарів, петрушки, часнику і тертого сиру. Поперчити.
6Розігріти духовку до 180°C. Готувати картопляний торт в духовці приблизно 1 годину 30 хвилин.