Оладки картопляні з сьомгою та ікрою
млинці, оладки, сирники, овочеві страви, страви з риби
12 Березня, 2019
100 лучших рецептов блинов и оладий (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Cook: 30 mins
- Yields: 4 порції
Ingredients
Картопля - 4 шт.
Сьомга слабосолона - 100 г
Ікра червона - 2 ч. ложки
Цибуля - 1 шт.
Борошно - 1 ст. ложка
Цибуля-трибулька (шнітт) - 1 невеликий пучок
Кріп - 1 пучок
Куркума - 1 щіпка (за бажання)
Масло вершкове - 2 ст. ложки
Cіль
Перець чорний мелений
Олія для смаження
Directions
1Натерти очищену картоплю на тертці. Трохи віджати. Натерти очищену цибулину в картопляну масу. Всипати борошно, посолити та поперчити. Дрібно нашаткувати цибулю-трибульку (шнітт) і порубати кріп. Додати в картопляну масу цибулю та половину кропу, за бажання всипати дрібку куркуми.
2Смажити невеликі оладки різного діаметру на розпеченій олії до золотистого кольору.
3Викласти готові оладки на паперовий рушник, щоб видалити зайву олію.
4Помістити філе риби в морозильну камеру на 20 хвилин, потім нарізати тонкими скибочками.
5Сформувати з вершкового масла маленькі кульки. Обваляти кульки в залишках кропу.
6Скласти млинці стопкою, прослоюючи скибочками риби. Зверху прикрасити кульками з масла й ікрою.