Салат картопляний (з зеленою квасолею, сосисками, цибулею та яблуками)
Салат картопляний (з зеленою квасолею, сосисками, цибулею та яблуками)

Салат картопляний (з зеленою квасолею, сосисками, цибулею та яблуками)

    

23 Травня, 2020

Школа гастронома 2012 №2 (196) Январь

  • Prep: 1 hr 5 mins
  • Cook: 30 mins
  • Yields: 8 порцій

Ingredients

Картопля - 4 шт. великих

Цибуля червона - 2 шт.

Яблука - 1 шт. велике

Квасоля зелена свіжоморожена - 100 г

Сосиски копчені або докторська ковбаса - 300 г

Олія - 2 ст. ложки

Оцет - 0,5 ст. ложки

Цукор - 0,5 ст. ложки

Вершки 9% - 0,5 склянки

Йогурт - 4 ст. ложки

Кріп - 1 пучок

Лимон - 1 шт.

Гірчиця - 1 ч. ложки

Сіль

Перець

Directions

1Картоплю відварити в мундирі до готовності, дати охолонути.

2Цибулю очистити, нарізати тонкими кільцями. Змішати в мисці 1 ст. ложку олії з оцтом, цукром і сіллю. Покласти кільця цибулі, ретельно перемішати, накрити і залишити на 1 годину при кімнатній температурі.

Салат картопляний (з зеленою квасолею, сосисками, цибулею та яблуками)

3ЗАПРАВКА: Кріп вимити й подрібнити. З половини лимона вичавити сік. Вершки збити вінчиком з соком лимона, йогуртом і гірчицею. Додати подрібнений кріп, сіль і перець, перемішати.

Салат картопляний (з зеленою квасолею, сосисками, цибулею та яблуками)

4Сосиски нарізати кружальцями й обсмажити в 1 ст. ложці олії до золотистої скоринки.

Салат картопляний (з зеленою квасолею, сосисками, цибулею та яблуками)

5Картоплю очистити від шкірки та нарізати кубиками зі стороною приблизно 1 см. Викласти в миску і перемішати з половиною заправки. Дати постояти при кімнатній температурі 10 хвилин.

6Яблуко нарізати кубиками, видаливши серцевину. Квасолю розморозити і промити холодною водою, обсушити.

7Додати в картоплю замариновану цибулю, сосиски, яблуко та квасоля, полити заправкою.

Салат картопляний (з зеленою квасолею, сосисками, цибулею та яблуками)

00:00