Салат картопляний з грибами та часником печеним
22 Березня, 2020
Школа гастронома 2012 №16 (210) Август - Блюда с грибами
- Cook: 30 mins
- Yields: 4 порції
Ingredients
Картопля молода - 4 шт. невеликі
Гриби білі свіжі - 200 г
Цибуля - 1 шт. велика
Часник - 2 головки
Вино сухе червоне - 1 склянка
Цукор - 2 ст. ложки
Кріп - 1 пучок
Петрушка - 1 пучок
Кінза - 1 пучок
Олія - 0,5 склянки + 1 ст. ложка
Сіль
Перець чорний мелений
Directions
1Картоплю відварювати в мундирі до готовності, 20 хвилин. Дати трохи охолонути і нарізати великими дольками.
2Всю зелень вимити, обсушити й подрібнити в блендері разом із олією. Посолити, поперчити і перемішати з теплою картоплею. Відставити.
3У головок часнику трохи підрізати нижню частину. Помістити часник у форму для запікання, влити вино, змішане з цукром, і поставити в розігріту до 200°С духовку на 15 хвилин.
4Гриби очистити, крупно нарізати. Цибулю очистити і нарізати півкільцями. Обсмажувати цибулю та гриби в 1 ст. ложці розігрітої олії 10 хвилин.
5Змішати картоплю з обсмаженими цибулею та грибами.
6Часник, не очищаючи, розібрати на зубчики. Очистити і додати в картопляний салат, перемішати і подати до столу.