100 лучших рецептов домашней выпечки (Кулинария. 100 лучших рецептов)
Cook: 2 hrs
Yields: 8-10 порцій
Ingredients
ДЛЯ ТІСТА:
Борошно - 200 г
Олія оливкова - 3 ст. ложки
Вода - 2‑3 ст. ложки
Сіль - 0,25 ч. ложки
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Картопля - 3-4 шт. невеликих
Цибуля порей (біла частина) - 1‑2 стебла
Сир вершковий тертий - 100 г
Яйця - 2 шт.
Вершки 30% - 50 мл
Бекон сирокопчений - 3‑4 скибочки
Чебрець сушений - 1 ч. ложка
Перець чорний мелений - 1 ч. ложка
Яйця - 1 жовток для змащування тіста
Кунжут для посипання
Сіль - 0,25 ч. ложки
Directions
1Додати в просіяне з сіллю борошно оливкову олію та крижану воду, замісити м'яке еластичне тісто. Загорнути його в плівку, помістити в холодильник на 30 хвилин.
2Відварити картоплю зі шкіркою, очистити, нарізати скибочками завтовшки близько 1 см.
4Обсмажити бекон до розтоплення жиру, додати цибулю та ще трохи обсмажити.
5Змішати картоплю, цибулю з беконом, тертий сир, вершки, сіль, перець, яйця та чебрець.
6Розкачати тісто тонким шаром, перенести за допомогою качалки на деко, змащене олією. Викласти в центр начинку, загорнути краї тіста так, щоб середина залишалася відкритою. Змастити галету жовтком, посипати кунжутом.
7Випікати в розігрітій до 180°С духовці близько 40 хвилин.