Галета з картоплею та цибулею порей
Галета з картоплею та цибулею порей

Галета з картоплею та цибулею порей

    

3 Квітня, 2019

100 лучших рецептов домашней выпечки (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 2 hrs
  • Yields: 8-10 порцій

Ingredients

ДЛЯ ТІСТА:

Борошно - 200 г

Олія оливкова - 3 ст. ложки

Вода - 2‑3 ст. ложки

Сіль - 0,25 ч. ложки

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Картопля - 3-4 шт. невеликих

Цибуля порей (біла частина) - 1‑2 стебла

Сир вершковий тертий - 100 г

Яйця - 2 шт.

Вершки 30% - 50 мл

Бекон сирокопчений - 3‑4 скибочки

Чебрець сушений - 1 ч. ложка

Перець чорний мелений - 1 ч. ложка

Яйця - 1 жовток для змащування тіста

Кунжут для посипання

Сіль - 0,25 ч. ложки

Directions

1Додати в просіяне з сіллю борошно оливкову олію та крижану воду, замісити м'яке еластичне тісто. Загорнути його в плівку, помістити в холодильник на 30 хвилин.

2Відварити картоплю зі шкіркою, очистити, нарізати скибочками завтовшки близько 1 см.

3Нарізати цибулю порей півкільцями, бекон - тонкими скибочками.

4Обсмажити бекон до розтоплення жиру, додати цибулю та ще трохи обсмажити.

5Змішати картоплю, цибулю з беконом, тертий сир, вершки, сіль, перець, яйця та чебрець.

6Розкачати тісто тонким шаром, перенести за допомогою качалки на деко, змащене олією. Викласти в центр начинку, загорнути краї тіста так, щоб середина залишалася відкритою. Змастити галету жовтком, посипати кунжутом.

7Випікати в розігрітій до 180°С духовці близько 40 хвилин.

00:00