Профітролі з шоколадним кремом
Профітролі з шоколадним кремом

Профітролі з шоколадним кремом

  ,     

1 Лютого, 2020

Десерты с шоколадом (Семь поварят)

  • Cook: 50 mins
  • Yields: 18 порцій

Ingredients

ДЛЯ ЗАВАРНОГО ТІСТА:

Борошно пшеничне - 1 склянка

Масло вершкове - 80 г

Яйця - 3 шт.

Вода - 1 склянка

Сіль - 1 щіпка

ДЛЯ ШОКОЛАДНОГО КРЕМУ:

Шоколад - 200 г

Молоко - 0,5 склянки

Вершки густі - 0,5 склянки

ДЛЯ ДЕКОРУ:

Крем шантілі - 100 г

Цукрова пудра

Мармелад

ДЛЯ КРЕМУ ШАНТІЛІ:

Вершки густі - 0,5 склянки

Цукрова пудра - 1 ст. ложка

Ванільний цукор - 0,25 ч. ложки

Directions

1ТІСТО: У підсоленій воді розтопити масло, довести до кипіння та всипати борошно, прогрівати, помішуючи, 1‑2 хвилини. Трохи охолодити і ввести по одному яйця.

2На змащене маслом деко відсадити з кондитерського мішка 36 кульок із заварного тіста. Випікати профітролі в середньо нагрітій духовці (180°С) 30 хвилин до золотисто-коричневого кольору. Остудити.

3ШОКОЛАДНИЙ КРЕМ: Шоколад розтопити на водяній бані, влити в нього, помішуючи, густі вершки, молоко та прогріти.

4КРЕМ ШАНТІЛІ: Вершки збити до пишної маси, додаючи цукрову пудру та ванільний цукор.

5Зрізати з кожного профітролей «кришечку». Наповнити профітролі шоколадним кремом і накрити «кришечками». Перед подачею посипати цукровою пудрою і оформити кремом шантілі та мармеладом.

00:00