Профітролі з шоколадним кремом
десерти, солодка випічка французька кухня духовка
1 Лютого, 2020
Десерты с шоколадом (Семь поварят)
- Cook: 50 mins
- Yields: 18 порцій
Ingredients
ДЛЯ ЗАВАРНОГО ТІСТА:
Борошно пшеничне - 1 склянка
Масло вершкове - 80 г
Яйця - 3 шт.
Вода - 1 склянка
Сіль - 1 щіпка
ДЛЯ ШОКОЛАДНОГО КРЕМУ:
Шоколад - 200 г
Молоко - 0,5 склянки
Вершки густі - 0,5 склянки
ДЛЯ ДЕКОРУ:
Крем шантілі - 100 г
Цукрова пудра
Мармелад
ДЛЯ КРЕМУ ШАНТІЛІ:
Вершки густі - 0,5 склянки
Цукрова пудра - 1 ст. ложка
Ванільний цукор - 0,25 ч. ложки
Directions
1ТІСТО: У підсоленій воді розтопити масло, довести до кипіння та всипати борошно, прогрівати, помішуючи, 1‑2 хвилини. Трохи охолодити і ввести по одному яйця.
2На змащене маслом деко відсадити з кондитерського мішка 36 кульок із заварного тіста. Випікати профітролі в середньо нагрітій духовці (180°С) 30 хвилин до золотисто-коричневого кольору. Остудити.
3ШОКОЛАДНИЙ КРЕМ: Шоколад розтопити на водяній бані, влити в нього, помішуючи, густі вершки, молоко та прогріти.
4КРЕМ ШАНТІЛІ: Вершки збити до пишної маси, додаючи цукрову пудру та ванільний цукор.
5Зрізати з кожного профітролей «кришечку». Наповнити профітролі шоколадним кремом і накрити «кришечками». Перед подачею посипати цукровою пудрою і оформити кремом шантілі та мармеладом.