Флан з гарбуза
Флан з гарбуза

Флан з гарбуза

    

26 Березня, 2019

100 лучших рецептов украшения закусок (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 4 hrs
  • Yields: 6 порцій

Ingredients

Гарбуз - 300 г

Цукор - 250 г

Яйця - 8 жовтків + 2 білки

Згущене молоко - 1 банка

Вершки 22% - 240 мл

Лимон - 0,5 ч. ложки цедри

Кориця мелена - 0,5 ч. ложки

Імбир мелений - 0,25 ч. ложки

Мускатний горіх тертий - 0,25 ч. ложки

Directions

1Очистити гарбуз, нарізати кубиками. Викласти на деко, запікати 30‑40 хвилин при 200°С.

2Подрібнити запечений гарбуз блендером до стану пюре.

3Всипати 200 г цукру в сотейник, поставити на середній вогонь. Дати цукру повністю розчинитися та потемніти до бурштинового кольору. Перелити цукор, що розчинився, у 6 жаростійких формочок.

4Збивати жовтки та білки 1 хвилину на високій швидкості. Додати згущене молоко, вершки, гарбузове пюре, натерту на дрібній тертці лимонну цедру.

5Всипати 50 г цукру, прянощі. Збити до однорідності.

6Процідити суміш, перелити у формочки для запікання поверх розчиненого цукру.

7Поставити форми у велику жаростійку форму, наповнену окропом. Запікати флан близько 1 години при 170°С.

00:00