100 лучших рецептов украшения закусок (Кулинария. 100 лучших рецептов)
Cook: 4 hrs
Yields: 6 порцій
Ingredients
Гарбуз - 300 г
Цукор - 250 г
Яйця - 8 жовтків + 2 білки
Згущене молоко - 1 банка
Вершки 22% - 240 мл
Лимон - 0,5 ч. ложки цедри
Кориця мелена - 0,5 ч. ложки
Імбир мелений - 0,25 ч. ложки
Мускатний горіх тертий - 0,25 ч. ложки
Directions
1Очистити гарбуз, нарізати кубиками. Викласти на деко, запікати 30‑40 хвилин при 200°С.
2Подрібнити запечений гарбуз блендером до стану пюре.
3Всипати 200 г цукру в сотейник, поставити на середній вогонь. Дати цукру повністю розчинитися та потемніти до бурштинового кольору. Перелити цукор, що розчинився, у 6 жаростійких формочок.
4Збивати жовтки та білки 1 хвилину на високій швидкості. Додати згущене молоко, вершки, гарбузове пюре, натерту на дрібній тертці лимонну цедру.
5Всипати 50 г цукру, прянощі. Збити до однорідності.
6Процідити суміш, перелити у формочки для запікання поверх розчиненого цукру.
7Поставити форми у велику жаростійку форму, наповнену окропом. Запікати флан близько 1 години при 170°С.