Пиріг з гарбузом
12 Березня, 2019
100 лучших рецептов домашней выпечки (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Cook: 2 hrs
- Yields: 8-10 порцій
Ingredients
ДЛЯ ТІСТА:
Борошно - 250 г
Масло вершкове - 150 г
Вода - 2‑3 ст. ложки
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Цукор - 300 г
Вода - 50 мл
Лимон - кілька крапель соку
Вершки 30‑35% - 500 мл
Гарбуз - 600 г
Яйця - 4 шт.
Кориця - 1 ч. ложка
Імбир мелений - 1 ч. ложка
Перець духмяний - 1 ч. ложка
Коньяк - 2 ст. ложки
Directions
1Розтерти в крихту холодне масло та борошно, влити крижану воду та замісити тісто. Загорнути його в плівку та помістити в холодильник мінімум на 30 хвилин.
2Розкачати тісто, викласти у форму, накрити фольгою і розмістити зверху вантаж. Випікати при 200°С 15 хвилин.
3Зняти вантаж і випікати ще 5 хвилин.
4Нарізати гарбуз шматочками, покласти на деко і запікати при 180°С 1 годину.
5Очистити від шкірки, відміряти 500 г м'якоті, подрібнити блендером до стану пюре, остудити.
6КАРАМЕЛЬНИЙ СОУС: Розчинити в воді 200 г цукру, додати кілька крапель лимонного соку. Варити на середньому вогні, помішуючи, доки не розчиниться цукор. Як тільки сироп закипить, варити до утворення темної карамелі. Влити вершки, проварити ще 1‑2 хвилини та зняти з вогню.
7Додати в соус гарбузове пюре, цукор, спеції, коньяк і яйця (по одному), перемішати. Вилити начинку на основу з тіста, випікати при 180°С 30 хвилин.
8Перед подачею краще залишити на кілька годин (або ніч), щоб начинка застигла.